Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.01

Éles lőszereket találtak egy Lentiben lévő iskolában

lenti-iskola-eles-loszer.jpgVádemelési javaslattal zárta a Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a nyomozást, amelyet visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

Az egyik lenti iskola igazgató-helyettese jelentette be a rendőrségen 2013. május 3-án, hogy a kolléganője lőszert és lőszerhüvelyeket talált két diáknál. A gyerekek a nyomozóknak elmondták, hogy a lőszert és a lőszerelemeket otthonról vitték magukkal az iskolába. A nyomozás során kiderült, hogy a testvérpár nevelőapja - elmondása szerint - találta a több száz darab lőszerhüvelyt, kettő darab 0,22 Long Rifle kaliberű és tizenöt darab 9 mm Makarov kaliberű éles lőszert, amelyeket a rendőrök lefoglaltak és az ügyben igazságügyi szakértőt rendeltek ki.

A 35 éves gyanúsított kihallgatásakor elmondta, hogy a ház felújításakor bukkant rá a lőszerekre és a töltényhüvelyekre, amelyeket fémhulladékként akart értékesíteni.

A Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt E. Zsigmond lenti lakossal szemben az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Lenti Járási Ügyészségnek - közölte vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.