Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elég-e a hajhullás ellen samponnal fellépni?

Csak kevesen dicsekedhetnek azzal, hogy soha nem szembesültek a túlzott mértékű hajvesztés aggasztó problémájával. Ilyenkor a hölgyek és az urak is szinte bármit képesek megtenni, hogy felvegyék a küzdelmet. Otthoni maszk, hajhullás ellen sampon, drága szalonkezelés és akár injekció is szóba jöhet, csak éppen megszűnjön a probléma.

 

hajhullas-sampon.jpg

 

Mit ajánl a hajgyógyász?

 

A hajvesztés okainak feltárásával és az optimális terápia felállításával a trichológus foglalkozik. Hajhullás ellen sampon, pakolás és más készítmények használatát is előírhatja a páciens állapotának súlyosságától függően. Az ilyen szerek a legtöbb esetben természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek klinikai kutatások által is bizonyítottan hatékonyak. Felkészíthetik a fejbőrt a speciális termékek későbbi alkalmazására, vagy akár önmagukban is képesek megbirkózni a hajvesztéssel.

 

Azok, akik a hajhullás ellen samponnal szeretnének fellépni, bátran kipróbálhatják a Varga Gyógynövényes Koffein Sampont, ami sikeresen küzd a betegség ellen, valamint a haj növekedését felgyorsító összetevőket tartalmaz. A szemmel látható eredmény elérése érdekében a terméket 4-6 hónapig rendszeresen kell alkalmazni. A hajhullás ellen samponnal való védekezés előkészíti a fejbőrt a különféle szérumok és cseppek használatára, de önállóan is hatékony.

 

A férfiak és a nők haja is ciklikusan nő

 

Ez a sebesség az egészségi állapottól, maguktól a szálaktól és a fejbőrtől is függ, de általában havi egy cm-rel gyarapodik. Azok, akik nem elégedettek ezzel a tempóval, gyakran néznek különböző hajnövesztő tippek után a női magazinokban vagy a fórumokon. Ezek a portálok pedig szinte kivétel nélkül megemlítik a kiegyensúlyozott étrend és a megfelelő vitaminbevitel fontosságát.

 

Figyeljünk oda a táplálkozásra!

 

A kiegyensúlyozott étrend a siker egyik kulcsa. A hajnövesztő tippek felhívják a figyelmet a szezonális gyümölcsök és zöldségek, a hús és a hal fogyasztásának előnyeire, illetve a szénhidrát fogyasztás csökkentésének hasznára. Sarkalatos pont a hús, a hal és a zöldség megfelelő aránya is.

 

Milyen vitaminok játszanak fontos szerepet a haj növekedésében?

A szervezetből hiányzó vitaminok azonosítása érdekében érdemes klinikai vizsgálatoknak alávetni magunkat, és segítséget kérni egy választott szakembertől. Ő valószínűleg elmondja, hogy nem árt óvatosan hozzáállni az interneten olvasható hajnövesztő tippekhez, és nem szabad megvásárolni a csodákat ígérő és kétes eredetű vitamin komplexeket. A B-vitaminok, a vas, a D-vitamin és az Omega-3 fogyasztása azonban kifejezetten jó hatással van a haj egészségére, ezért ezek kúraszerű szedésével biztosan nem ártunk a szervezetünknek.