Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.08.19

A hét távozó traumatológus közül öten visszamentek dolgozni a zalaegerszegi kórházba

A júniusban felmondott hét traumatológus közül öt újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik – erősítette meg az intézmény a 24.hu értesülését csütörtökön.

Mint ismert, bérvita – egész pontosan az ügyeleti díjak – miatt június végén egyszerre hét traumatológus távozott a Zala Megyei Szent Rafael Kórházból, ahol ennek nyomán egy időre leállt a traumatológiai osztály - írja a lap.

Előzmény, hogy az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték a kórház felé, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjak mértékével.

Dr. Kásler Miklós miniszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetéről, kitérve a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban felmondott hét traumatológus orvos távozásának valamennyi körülményére.

A miniszter kérésére a felülvizsgálat annak érdekében történik, hogy az ellátás minden beteg számára az elvárt időn belül és az elvárt szakmai színvonalon zökkenőmentesen működjön a továbbiakban - számolt be korábban a Dél-Zala Press.

zalaegerszeg-korhaz-768x468.jpg

(A Zala Megyei Szent Rafael Kórház főbejárata. Fotó: Facebook)