Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.19

Dugók az M7-esen, M0-son, M5-ösön! Vasárnap estig ez lesz a műsor

Még mindig tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, ezért a 13-as kilométernél javítási munkákat végző szakemberek a két lezárt sávból egyet megnyitnak a torlódás mérsékléséért - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombat délben az MTI-vel. 

m7-dugo.jpg

Pécsi Norbert Sándor korábbi tájékoztatása szerint az M0-s érintett szakaszán egy júniusi balesetben kiégett kamion okozta károk elhárítása folyik, emiatt péntek este 7 órától a három sávból kettőt lezártak. Mivel a hőségriasztás miatt felfüggesztették a kamionstopot, a nehézgépjárművek szombati megjelenése csak súlyosbította az előre látható tumultust. Ilyen előzmények után döntöttek a korlátozás enyhítéséről szombat délben - tette hozzá az osztályvezető.   
Hasonlóan rossz a helyzet az M7-es autópálya fővárosból kivezető oldalán: Martonvásárig most is lépésben halad a kocsisor. A dugó fő oka valószínűleg az, hogy szinte mindenki egyszerre indult el hűsölni a Velencei-tóra, illetve a Balatonra. Aki teheti, kerüljön, részletes információkért, tanácsokért az Útinform ügyeletéhez érdemes fordulni - mondta Pécsi Norbert Sándor. MTI