Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.06.12

Diáksport: az országos szervezet díjazásában részesült a letenyei Halminé Mikó Erzsébet

Május 19-én a Magyar Sport Házában tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Az eseményen megjelent Molnár Zoltán, a MOB főtitkára, Dr. Istvánfi Csaba, a MTTOE elnöke, Dr. Tóth Miklós, a SOTE-TF dékánja, Heim-Puskás Ivett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztály, Szabadidő-, Diák és Fogyatékosok Sportja Osztály szakreferense, Kutassy György, a SZODSE elnöke.

 

 

A rendezvény során az MDSZ új elnökévé Balogh Gábort választották meg a küldöttek. A beszámolók elfogadása és a sikeres tisztségviselő választás után a diáksportban hosszú évek óta dolgozó pedagógusok, edzők, intézményvezetők munkájának elismeréseként a "Diáksportért emlékplakett" átadására került sor.
Daragó Lászlóné a Magyar Diáksport Szövetség szakmai alelnöke "- Meggyőződésünk, hogy diáksportban dolgozó lelkiismeretes kollégák nélkül nem működtethető a versenyrendszer, nem tudnánk több ezer gyereknek mozgási lehetőséget, programot biztosítani. Szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik hosszú évek óta a Magyar Diáksport Szövetség elnökségében tevékenykedtek, illetve valamelyik sportági szakbizottságot vezették."
A megyei diáksport szervezetek javaslata alapján az elismerésben részesülőknek Deák György örökös tiszteletbeli elnök és Balogh Gábor elnök adta át a "Diáksportért emlékplakett"-et. 

 

 

Díjazásban részesült Halminé Mikó Erzsébet, a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola testnevelője is, aki 2001-től a városi DSB (Diáksport Bizottság) elnöke. Csapataival kimagasló sporteredményeket ért el kézilabdában és atlétikában. Több sikeres pályázattal kedvező anyagi helyzetet teremtett a térség iskoláinak a versenyek lebonyolításához. Halminé Mikó Erzsébet az iskolai- és diáksport népszerűsítéséért és sportban végzett eredményes tevékenységének elismeréseképpen vehette át a "Diáksportért" emlékplakettet.

 

 

A mappában található képek előnézete Diesel Kerékpártúra -Letenye-