Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.29

Csónakos horgászokat mentettek a kanizsai tűzoltók

Nem volt könnyű dolguk péntek éjjel a nagykanizsai tűzoltóknak, amikor a tejfehér, szitáló, sűrű ködben elakadt horgászokat kellett kimenteniük a pötrétei horgásztóról.
A csónakos horgászok nem sokkal este hét után, amikor a horgászat végeztével hazaindultak, azt vették észre, hogy valami gond van, mert hiába próbálkoznak megfeszített erővel, csónakjuk csak nem halad a part irányába.

 

tuzoltosag-nagykanizsa.jpg


Elöször azt gondolták, önerőből megoldják, de amikor az órák óta tartó megfeszített próbálkozás sem járt sikerrel, értesítették a kanizsai tűzoltókat, akik nem sokkal fél tizenegy előtt indultak a pácba került kis csapat megmentésére.
A sötét és a tejfehér köd együtt is komoly megpróbáltatást jelentett a vízimentőként is dolgozó lánglovagoknak, de ennél nagyobb gondot csak az egykori bányató medrében rejtőző facsonkok, növényi akadékok okoztak, amelyek között a terepet nem ismerők könnyen eltévedhetnek és maguk is a természet e képződményeinek foglyává válhatnak. Ezért értesítették a helyi halőrt is.
A tűzoltók, a terepet ismerőkkel együtt, némi keresés után, késő este szerencsésen megtalálták a bajbajutott csapatot és miután csónakjukat kiszabadították, partra vontatták az addigra már jócskán didergő, elfáradt pecásokat.

Forrás: Kanizsahír