Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.11.24

Csizmadia Mária Helyesírási Verseny az Andrássyban

andrassy.jpg

 

Ha közeleg Katalin napja, akkor Letenyén Csizmadia Mária Helyesírási verseny. Az Andrássy Gyula Általános Iskolában idén már tizenhetedik alkalommal rendezték meg a fiatalon elhunyt tanítónő emlékére a megmérettetést. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a kistérség hat iskolájából érkezett összesen 43 másodikos, harmadikas, negyedikes kisdiák. A versenyzők szerint a kapott feladatok változatosak, gondolkodtatóak és érdekesek voltak, s alaposan próbára tették a tudásukat. Bár a tanulók valamennyien sikerrel vették az akadályt, a legjobbak között is akadtak még kiválóbbak. A legnagyobb tapsot ők kapták az eredményhirdetésen. A szoros küzdelemben – több esetben azonos pontszámmal – alakult ki a végeredmény a térségi megmérettetésen. A következő eredmények születtek.

Második osztályos tanulók: 1. helyezett Simon Viola Zita Muraszemenyéről, felkészítő tanítója Gerencsérné Tóth Lívia, valamint Horváth Bendegúz Letenyéről, felkészítője Molnár Katalin. 2. helyezett Bedő Eszter felkészítő tanítója Gerencsérné Tóth Lívia. 3. helyezettek Filó Júlia és Pókecz-Kovács Bence, mindkettőjük letenyei, felkészítőjük Molnár Katalin, valamint Rádi Márk Becsehelyről, felkészítője Varga Mária.

Harmadik osztályos tanulók: 1. helyezett Tóth Hanna, 2. helyezett Simonka Zsófia letenyei tanulók, felkészítőjük Varga Jánosné. 3. helyezett Bekő Ibolya Pusztamagyaródról, felkészítője Tubolyné Paragi Beatrix.

Negyedik évfolyamon első lett a letenyei Gerencsér Máté, felkészítője Tóth László, és Németh Anna Borsfáról, felkészítője, Bakonyi Pálné. 2. helyezett Janzsó Dominika, harmadik pedig Balogh Kitti Hajnalka, mindkettőjük letenyei, felkészítőjük Zsohár Margit.

(Kép és szöveg: Andrássy Gyula Általános Iskola – Letenye)