Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.25

Cipőnyalástól az állcsonttörésig - Mobilra vették a brutális keszthelyi támadásokat

Mobilra vették, hogy kegyetelenkedtek áldozatukkal Keszthelyen...

Egy fiatalkorú és büntetett előéletű bátyja 2012 októberében Keszthelyen fiatalokat bántalmazott és sértett meg emberi méltóságukban

A fiatalkorú terhelt 2012 októberében Keszthelyen egy ismerősét -különösebb indok nélkül- veréssel fenyegetve a földre térdeltette, többször arcul ütötte, majd megnyalatta vele a cipője talpát. A történteket a terhelt barátja felszólításra a telefonján rögzítette. Legközelebb egy játszótéren találkoztak, amikor is a terhelt megfenyegette a sértettet, hogyha másnap 14 órára nem visz neki 7.000,-Ft-ot, akkor fejbe fogja rúgni. A terhelt nem sokkal később a sértettel egy társaságban lévő másik fiatalhoz lépett, megszorította a nyakát, hasba rúgta, majd kirúgta
a lábait, aki a földre esett. A sértett a fenyegetés ellenére nem tett eleget a követelésének.

 

videora-vettek-a-verest.jpg


A fiatalkorú terhelt a már többször büntetett testvérével néhány nap múlva megjelent az egyik keszthelyi szakiskola udvarán, hogy megkeressenek egy másik fiút, akiről azt hallották, hogy meg akarja védeni a korábban bántalmazott sértetteket. Az iskola udvarán meg is találták másik három fiatal társaságában. Az idősebb testvér felszólította, hogy kérjen bocsánatot az öccsétől. A fiú – félelmében-a felszólításnak megfelelően nyújtotta kezét, az fiatalkorú terhelt bátyja tenyérrel nyakon, és tarkón ütötte, majd arcon rúgta. Ezek után a fiatalkorú terhelt még odalépett egy másik fiúhoz, akit nyakon vágott, és megpróbálta megrúgni.

Az egyik sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, a jobb oldali járomcsont feletti lágyrészek zúzódását, és a jobb oldali felső állcsont többszörös törését szenvedte el, melyek tényleges gyógytartama 42 nap.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terheltek ellen kényszerítés, zsarolás testi sértés büntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tudatta a Letenye Médiával csütörtökön Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.