Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


UFO szállt le a taszári repülőtéren ?

ufo-taszar-repuloter.jpg

 

A BRFK III/II-B alosztályának Riporter fedőnevű informátora által leírtak a legvadabb magyar ufóhívők lázálmait tették valóságossá.

 

1968-69-es évben a taszári repülőtéren az egyik leszállópályán megjelent egy addig ismeretlen, még általuk soha nem látott repülő tárgy, amelynek pontos alakzati leírást nem tudnak adni, mivel a közvetlen közelében valamilyen fizikai vagy optikai jelenség csak sejtetni engedett az alakzatra.

 

A tárgyat körülvevő opálos, részint arany színben játszó köd burkolta. A reptér fegyveres erői 200 m távolságig megközelítették, a reptér parancsnokság szigorú parancsot adott, hogy senki ne közelítsen tovább.

 

16 db MIG 21-es rakétákkal felszerelt elfogó vadászgépet riadóztattak. Az elmondás szerint, miután szovjet katonák is meg akarták azt közelíteni, az UFO felemelkedett a betonpályáról 150-200 m magasságba.

 

A parancsnokság parancsot adott az UFO üldözésére és annak kényszerleszállítására, azonban az mindenki szeme láttára percek leforgása alatt eltűnt a magasban. A radarok csak pár pillanatig tudták követni."


Ez a leírás nem egy tudományos-fantasztikus regényben, hanem a BRFK III/II-B alosztály 1976. május 12-én kelt jelentésében olvasható.


Az információ forrása ellenőrzött, amennyiben "Riporter" fedőnevű jelölt információja, aki azt egy kaposvári illetőségű matróztól hallotta, akinek egy ugyancsak kaposvári illetékességű honvéd mesélte.

(Forrás: Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára)