Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.06

Táppénzcsaló nyaralóknak üzent a magyar háziorvos

Kedves Betegeim! Szeretném felhívni szíves figyelmüket, hogy táppénz ideje alatt a beteg köteles otthon maradni. Nem utazhat, nem nyaralhat.

 

nyaralas.jpg

 

A munkáltatónak jogában áll táppénzes felülvizsgálatot kérni.
Ilyenkor ellenőrzik, hogy a beteg betartja-e az orvosi utasításokat, kiváltja-e a gyógyszereit, ill. betartja-e a kijárási időt (elmehet orvoshoz, kezelésekre, de ezen kívül köteles otthon tartózkodni).


Aki ezen szabályokat nem tartja be, a munkáltató eljárást indíthat, a munkavállalót elbocsáthatja, a táppénz összegét vissza kell fizetnie.
A táppénz ideje alatti külföldi út szándékos táppénzcsalásnak minősül.
A táppénz ideje alatt történt nyaralásról készült fotók Facebookon való megosztása a munkáltatónak pont elég bizonyíték - írta
Facebook oldalán Dr. Varsányi Éva a Sárkeresztesi Háziorvosi Szolgálat orvosa.

 

Egy másik posztjában hozzátette:

 

A tegnapi táppénzes témámmal robbantottam a Facebookot. Nem baj, jó ez így, legalább sok emberhez eljutott, még ha sokan nem is értették a lényeget.
Az előző bejegyzés azért született, mert sokan nem tudják (önhibájukon kívül is akár), hogy mihez van joguk és mihez nem.

 

Nem szeretném, ha valaki egy jól sikerült, örömteli, megérdemelt nyaralás alatt készült képei miatt veszítené el a munkáját. A Facebook sok veszélyt rejt magában. Vajon akkor is nagy vihart kavartam volna, ha arra hívom fel a figyelmet, hogy a reptéren készült "most indulunk nyaralni" képek meghívók a betörőknek? Nem hiszem.

 

Így viszont eljutottunk a megvesztegetéstől kezdve a hálapénzig. Nem feltétlenül értek egyet a már említett szabállyal, hiszen ha valaki eltöri a kezét, munkaképtelen lesz, de miért ne mehetne el egy városnézésre? A szabályokat, rendeleteket viszont nekem is be kell tartanom és a betegeknek is.

 

Én konkrétan a betegeimmel egy jó, partneri kapcsolatra törekszem. Így az én munkám is könnyebb és őket sem érhetik váratlan meglepetések.