Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.01

Brutálisan bánhattak egy 87 éves nővel egy magyar idősek otthonában

Kedves Ismerőseim!

Elnézést kérek ,hogy az ide nem illő fotókat feltettem az Édesanyámról! :-(
20-án vittem be egy Idősek Otthonában, a nevét nem nevezem meg! Első két nap bementem hozzá,de az Ő érdekében nem engedték meg,hogy látogassam . Én ezek után is gondoskodtam Róla, gyümölcs ,ivólé,étel stb.amik a kedvencei voltak!

 

idosotthon-veres.jpg

 

A "közreműködésben" ,ha fájó szívvel is, de részt vettem!Mindennap délelőtt- délután telefonon érdeklődtem a hogyléte felől!
Válasz: " Aranyos, kedves, de 22-én elesett egy bokorban" !

Én távolról mindig (lestem) néztem.üldögélt a többi "gondozottal" ! Az 5-ik nap, nem bírtam tovább és délután bementem hozzá!Bal csuklója 20cm-es hosszban bekékülve, jól láthatóan bedagadva, lábai bepüffedve (ami még soha nem fordult elő) .Megkérdeztem ezeket az elváltozásokat, a válasz: " elestt, sokat jár" ! Megkértek ne látogassam az Ő érdekében!

Ebbe nem voltam belenyugodva és péntek reggel váratlanul 6.30-kor megérkeztem -eldöntöttem,hogy azonnal hozom haza! Nem akartak beengedni,nagyon jól alszik és várjak 8 óráig, még megjön a Vezető! Én azon nyomban bementem hozzá ( a 10 méter távolság, még odaértem hozzá egy örökkévalóságnak tűnt számomra! :-( Amit a képen láttok, az ájulás, rosszullét keringetett, de erőt vettem magamon, "nyugalmam" megőrizzem, édesanyámat halkan megszólítottam : " Keljek Gizike?"

 

idosotthon-veres-1.jpg

 

A szemét nem bírta kinyitni, az ujját kapta be a szájába és szívta,mert szomjas volt! megitatta, ami a 6-ik nap után is érintetlen volt!. Láttam vágyik még a folyadék után! Teljesen bekábítva nehezen "belecibáltam" egy tolószékbe, ezt végignézte az ott lévő ápoló segítség nélkül !Majd a folyosó közepéig kb. 10m nagy nehezen elvonszolva a kerekesszéket,egy "Kedves Nővér" felvilágosított, " Hogy be van fékezve Drága!

Megkértem, hogy segítsen beültetni a kocsiba, mert addig én is elerőtlenedtem a lelki fájdalomtól. Az autóm mellett az Otthon udvarán készítettem ezeket a fotókat,de ez csak fele annak ami rajta látható volt itthon! A legfontosabb az volt, hogy nyilatkozzak, hogy a saját felelősségemre viszem el,alá is írtam ,de a látható sérüléseket is feltüntettem a fontos dokumentációjukra !!!!

 

idosotthon-veres-2.jpg

 

Azonnal orvoshoz vittem, az egész testéröl felvételt készítettek, kezét a 3 napos törés miatt begipszelték, ellátták ( Itt köszönném meg az Orvosoknak, Nővéreknek a Gipszelőnek a türelmes ,segítőkész együttműködésüket! ) <3 Itthon annyit evett-ivott amit korábban 2 nap alatt fogyasztott volna el!!!!!!!!!!!!!!


Ezt a történetet nem az Édesanyám miatt osztottam meg Veletek,mert Ő már jó helyen van, de mi van , mi lesz azokkal a gondozottakkal akiknek nincs hozzátartozója... teljesen kiszolgáltatottak, megalázottak, és várják a "kegyes halálukat" keserves , méltatlan állapotukban !


Tehát, ez egy ápolás,gondos, szakszerű ellátás (nem ismerve egy vizes borogatást, orvost, vagy esetleg mentőt!
Köszönöm, hogy elolvastátok soraim és fogjam fel úgy, :Hogy sok bába közt elvész a gyerek"

(Forrás: Facebook)