Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.01

Botrány és támadás ebédosztásnál a nagykanizsai idősklubban

Nagykanizsán egy idős férfi bántalmazta klubtársát.
Egy 70 éves férfi 2014. április 27-én Nagykanizsán az idősek klubjába ment, hogy onnan  ebédet vigyen magának. Az egyik klubtag – akivel már volt korábban nézeteltérése - az éthordók elvételénél segédkezett. A terhelt a sértettet megpillantva, trágár szavakkal hangosan szidalmazni kezdte, és számon kérte, hogy mit keres az ebédosztásnál. A sértett - nem törődve a terhelttel - hátat fordított és elindult az étterem irányába.

keseles.jpg

A terhelt tovább szidalmazta, követte az étterembe, ahol ököllel arcul ütötte, melynek következtében szemüvege a földre esett és a bal oldali lencséje kitörött. A sértett a további tettlegesség megakadályozása érdekében védekezésképpen ellökte magától a terheltet, aki a támadással nem hagyott fel, és a nadrágja övrészéből elővett egy 8-10 cm pengehosszúságú kést, amellyel egy alkalommal a sértett felé szúrt, aki a terhelt kezének elütésével akadályozta meg a további támadást. Amikor a klub személyzete rendőri intézkedést kért, a terhelt távozott.
A sértett a bántalmazás következtében a bal arcfelének zúzódásával járó 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülését szenvedte el.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával kedden Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.