Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.17

Bombával játszottak - Felrobbant négy kamasz

Két gyermek életveszélyes, egy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában - tájékoztatta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa az MTI-t.

Józsa Zoltán közölte, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.
Az MTI úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállítják át további kórházi kezelésre.
Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy egy családi ház udvarán történt a robbanás, a sérültek 14 évesek.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit mondott, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.
Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője, Bóna Balázs az MTI-nek elmondta, hogy a mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba. Fotó: MTI - Krizsán Csaba.