Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.30

Biztonsági őrt ütött agyon egy férfi Veszprém megyében

Emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit fogták el a rendőrök Döbrönte külterületén. A súlyos bűncselekmény feltételezett elkövetője a rendőrökre is rátámadt.
A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. november 29-én (szombaton) 22 óra 25 perckor érkezett telefonhívás egy üzem biztonsági őrétől, hogy az általa felügyelt területen egy idegen férfi tartózkodik.

 

gyilkossag.jpg

 

A hívást követően a Pápai Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a Döbrönte közelében lévő telephelyre érkeztek. A terület átvizsgálásakor az üzemcsarnok kivilágítatlan részén egy férfit találtak, aki a kezében súlyos vasrudat tartott. A férfi a rendőrök felszólításának nem tett eleget, a vasrudat nem tette le, de pár perccel később az ismételt felszólítások és figyelmeztetések ellenére megindult feléjük.  A vas eszközt az egyenruhásokhoz közeledve támadóan magasra emelte. Az intézkedő járőrök kényszerítő eszközzel és testi kényszerrel tudták megállítani és megbilincselni a támadót. A gyanúsított a bilincs ellenére továbbra is folyamatosan próbált a rendőrökre támadni.
Az elfogással egy időben az üzemi területet egy másik járőrpár átkutatta és az épületeken kívül megtaláltak egy eszméletlen biztonsági őrt. Az élettelen férfit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai megkísérelték újraéleszteni, de ez eredményre nem vezetett, a helyszínen életét vesztette.  

A helyszíni és halott szemle adatai alapján megállapították, hogy korábban a rendőrségre bejelentést tevő 66 éves biztonsági őr testén több, idegenkezűségtől származó sérülés van.  A halál bekövetkezésének okát szakértők vizsgálják.
A helyszínen elfogott 29 éves férfit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, ellene emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - tudatta a Rendőrség honlapján vasárnap a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: VMRFK)