Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.28

Egy 1985-ben született pókaszepetki férfi és egy nő – a sértett - házasságát 2019. október 1.-én bontotta fel a Zalaegerszegi Járásbíróság. A vádlott és a sértett között erre az időre ugyanis oly mértékben elmérgesedett a viszony, hogy kapcsolatuk folyamatos konfliktusokkal terheltté vált.

A vádlott nem tudott beletörődni a sértett azon döntésébe, hogy elvált tőle, illetve, hogy a sértett 2020. év augusztus hó végén Pókaszepetkről elköltözött Nagykanizsára, és új párkapcsolatot kezdett. Emiatt a vádlott 2020. augusztus 31. és 2021. év január hó közepe közötti mintegy négy és fél hónap során a saját mobil hívószámáról összesen 366 alkalommal próbálta meg felhívni a sértettet sikertelenül, ugyanis a sértett nem kívánta a vádlott hívásait fogadni, és könyörgését – miszerint menjen vissza hozzá -, illetve szitkozódásait hallgatni.

A vádlott a fenti időszakban összesen 1654 szöveges üzenetet is küldött a sértettnek, amelyekben hol kérlelte volt feleségét, hogy menjen vissza hozzá, hol megöléssel fenyegette meg őt. A sértettben ezen fenyegetések félelmet nem keltettek, azonban a vádlott folyamatos hívogatásai, illetve sms küldései miatt a telefonszámát 2021. január hó közepén lecserélte. A sértett joghatályos magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben az őt ért rendszeres és tartós háborgatás miatt.

reszeg.jpg

A vádlott és a nő házasságát 2019. október 1-én bontotta fel a Zalaegerszegi Járásbíróság. Ezt követően a vádlott volt felesége élettársi kapcsolatot létesített egy férfival, amely miatt a vádlott nem csak őrá, hanem annak családjára is neheztelt. A vádlott 2020. október 24.-én 15 óra 30 perc körül egy Pókaszepetk, Petőfi Sándor utcai ingatlan előtt haladt el lassan személygépkocsival utasként, amikor meglátta az ingatlan udvarán tartózkodó, az új élettárs édesanyját.

A vádlott ekkor az éppen rá néző sértettnek több alkalommal is azt mutatta a kezével, hogy elvágja a nyakát. Az ittas állapotban lévő vádlott pár perccel később gyalogosan is megjelent az ingatlan előtt, ahol trágár és obszcén szavakat kezdett el kiabálni a nő felé. A kiabálásra kiment a házból az új élettárs leánytestvére is, akinek ekkor a vádlott több alkalommal is indulatosan, ordibálva kijelentette azt, hogy: ″Temetőbe raklak a testvéreddel együtt! Meg fogtok dögleni, ahányan vagytok! Gyere ki a hídhoz, ott megb….m a szádat!″ A vádlott a szintén a fenti ingatlan udvarán tartózkodó új élettárs édesapját is megfenyegette azzal, hogy olyan pofont fog neki adni, hogy többet fel sem kel, illetve majd el fogja kapni a munkába menet. Ezt követően a vádlott távozott a sértettek ingatlanától, és otthonába ment.
 
A vádlott 2021. március 20-án a kora délutáni óráktól kezdve együtt italozott a pókaszepetki lakóhelyén több személlyel, köztük sértettel is, aki a vádlott lakóhelyére a tulajdonában lévő Volkswagen Polo típusú személygépkocsival érkezett, amelyet a vádlott lakóhelye előtt parkolt le. A vádlott – kihasználva a lakóházban lévő vendége ittas állapotát – a sértett tudta és beleegyezése nélkül 2021. március 20.-án 15 óra 40 perc körül beült a ház előtt leparkolt, Volkswagen Polo típusú személygépkocsiba és azt az abban hagyott indítókulccsal elindította.

A vádlott az így elindított személygépkocsival 15 óra 44 perc körül Pókaszepetk belterületén engedély nélkül közlekedett, majd azzal pár perc elteltével visszament a lakóhelyére, és a gépkocsit szintén a lakóháza előtt parkolta le. A sértett az általa elfogyasztott alkohol miatt is 2021. március 21-én hajnalban  elaludt. A szintén ittas állapotban lévő vádlott ezt kihasználva 2021. március 21. -én 2 óra körül ismételten beült a sértett tulajdonát képező, lakóhelye előtt leparkolt,  Volkswagen Polo típusú, nyitva hagyott személygépkocsiba, amelyben a vádlott az előző nap délutáni jogtalan használatot követően benne hagyta az indítókulcsot.

A vádlott az indítókulccsal beindította a gépkocsi motorját, majd a járművel ittas állapotban elindult, azonban mintegy 70 méter megtétele után az ittas állapotából kifolyólag a gépkocsival nekiment a Pókaszepetk, Kossuth Lajos utca 23. szám előtti útszakaszon, az út szélén álló, Volkswagen Passat típusú személygépkocsinak. Ezt követően a vádlott kiszállt a gépkocsiból, és távozott a helyszínről. A sértett sem 2021. március 20-án délután, sem 2021. március 21.-én hajnalban nem adott engedélyt a vádlottnak a személygépkocsija használatára.

A vádlott vérében a cselekmény elkövetésekor 2,85 g/l – 3,04 g/l közötti (súlyos fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.  

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette, a volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.