Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.06

Zalai ítélet: volt élettársának Facebook profiljába lépett be

Volt élettársának fotóival és üzeneteivel élt vissza az a férfi, akinek az ügyében a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. január 2. napját megelőzően élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A férfi a szakítást követően elköltözött és elvitte magával a barátnőjével közösen használt laptopjukat. A gépen a nő Facebook/Messenger fiókjának belépési jelszavát automatikusan tárolta a rendszer.

Ezt kihasználva a vádlott 2022. január és március között több alkalommal is jogosulatlanul lépett be a felületre és megnézte az asszony által, a munkahelyén egy gondozottról készített fényképfelvételeket és a vele kapcsolatos beszélgetéseket. Erről képernyőképeket készített és lementette a laptopra. A vádlott ezt követően a volt élettársa munkáltatójának ezekből több fotót és üzenetet küldött, hogy ezzel a nőt kedvezőtlen színben tüntesse fel.

A férfi tettével tiltott adatszerzés bűntettét valósította meg, ezért őt a bíróság 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte - tájékoztatta honlapunkat kedden  Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

facebook-news-feed.jpg