Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.21

Zalaegerszegi dílereket fogott el a TEK - Videóval

A  Terrorelhárítási Központ és a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. április 6-án  az esti órákban a szombathelyi  Újvilág utcában egy  áruház parkolójában egy férfit és egy nőt vontak intézkedés alá, akik előzetes egyeztetést követően kábítószert akartak vásárolni egy férfitől.  A ruházatátvizsgálás során a nő   ruházatának zsebéből  előkerült  egy  önzárós műanyag  tasak, melyben melyben kábítószer gyanús, 4 gramm súlyú tabletták voltak, a  gépkocsijukban pedig ugyancsak műanyag tasakban  4 gramm súlyú por alakú kábítószer gyanús anyagot  találtak.

 

zalaegerszeg-tek-akcio.jpg


A rendőrök a helyszínre időközben megérkező eladót  is elfogták, a  gépkocsijának utasteréből 4 db tasakból összesen   22 gramm tömegű kábítószer-gyanús anyagot foglaltak le,  majd ruházatából  további  0,4 gramm tömegű fehér színű por került elő. Megalapozott gyanú merült fel arra, hogy ez a férfi korábban  már több alkalommal értékesített kábítószert elfogott társainak, valamint más személyeknek.  Ezen férfi vizeletmintája  amfetamin származék fogyasztását  valószínűsítette. A lefoglalt kábítószer-gyanús anyagokat  igazságügyi vegyész-szakértő vizsgálja.
A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján alapos a gyanú arra nézve is, hogy a férfiak -továbbá ugyancsak elfogott harmadik férfi társuk-  anyagi haszonszerzés céljából rendszeresen értékesítettek  kábítószert fogyasztók részére.

A férfiak ellen a  Btk. 176. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés a) pontja szerint minősülő bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja a  nyomozást.
A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírója  mindhárom férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

Az ügyészség a nyomozás érdekeire figyelemmel  a sajtóközleményben leírtakat  sem szóban, sem pedig írásban  a nyomozás jelen szakaszában  nem kívánja kiegészíteni - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. (Videó: TEK)