Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.23

Zajkon videózta, fotózta a roma kislányokat

pedomaci.jpg

 

A külföldi állampolgárságú vádlottnak a Zala megyei Zajk községben van egy ingatlana, ahol évente hosszabb, rövidebb időt is tölt. A vád szerint a településen élő fiataloknak alkalmanként édességet, ruhaneműt vásárolt, majd a lányokat az új ruhájukban le is fotózta házának udvarán.

Még 2013. október 15-én két gyermekkorú lány felkereste a vádlottat a lakásán, hogy tőle pénzt kérjenek.
A vádlott tudtukra adta, hogy ha pénzt szeretnének, akkor engedniük kell, hogy ruhátlanul fotózza le őket.
A két lányt aznap felsőruházat nélkül, másnap alsóneműben fotózta le a vádlott, aki 10.000-10.000 Ft-ot adott a gyerekeknek, akikről összesen 73 fénykép készített. 2013. október 16-án lakossági bejelentés alapján vonultak ki a rendőrök a vádlotthoz, s különféle adathordozókon - egyéb po...ráf felvételek mellett - 18. életévüket be nem töltött személyekről készült por...gráf felvételeket is találtak.

A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a fotón, és videón szereplők közül legalább 90 személy 18 év alatti, s ebből 24 fiatalt kihívó, a nemi vágy felkeltésére irányuló módon ábrázolnak a felvételek Az I. fokú folytatólagos tárgyalás május 24-én lesz a Nagykanizsai Járásbíróságon Dr. Horváth Károlyné tanácselnök előtt.
A vád gyermekpo....fia bűntette. Zárt tárgyalás elrendelése lehetséges.