Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.26

Volt élettársát zaklatta a csaknem 80 éves férfi

Egy 1943-ban született balatonfüredi férfi és egy nő – a sértett - 2021. február és 2021. augusztus vége közötti időszakban élettársi kapcsolatban éltek. Az életközösségük megszakadását követően, 2021. szeptember 1. napja és 2021. december 6. napja közötti időben azonban a férfi - a sértett akarata ellenére - továbbra is rendszeresen arra törekedett, hogy kapcsolatot teremtsen a sértettel.

Az idős ember ennek érdekében rendszeresen megjelent a sértett Hévíz, Deák téri  munkahelyén, illetve annak közelében figyelte a nőt.

birosag.jpg

A férfi 2021. szeptember 1. napja és 2021. november 3. napja közötti időszakban telefonon keresztül is próbált kapcsolatot teremteni a nővel, rendszeresen indított forgalmazást az általa használt készülékről a nő által használt készülékre. 2021. szeptember közepe körüli időben azonban a sértett már letiltotta az általa használt készüléken a vádlott hívószámát, így az ezt követő időszakban a vádlott által indított forgalmazások sikertelenek voltak.

A férfi két alkalommal személy elleni erőszakos cselekménnyel is megfenyegette a sértettet:
2021. október 14 napján 9 óra 15 perc körül a sértett munkahelye előtti területen közölte a sértettel, hogy „ha nem jössz vissza hozzám, megöllek”,
2021. november 11. napján 12 óra körül pedig a galériában azt mondta a sértettnek, hogy „a siófokiak nagyon örülnek neked, és várnak, majd megkeresnek”, majd a kezével egy fegyvert imitálva, a sértett felé mutatott, és egy lövés leadásának látszatát keltő magatartást tanúsított.

A vádlott cselekményeivel a sértettet megfélemlítette, rendszeres, háborgató jellegű magatartásával a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség zaklatás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.