Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.05

Viperával akarta nézeteltérését rendezni

Egy 1992-ben született pakodi férfi 2021. augusztus 23-án dél körül telefonon felhívta egy ismerősét, akivel féltékenység miatt összeszólalkoztak, majd megállapodtak, hogy a vádlott az ismerőse munkahelyéhez, a Zalaegerszeg, Ságodi útra megy a vita rendezése céljából.

Amikor a vádlott személygépkocsival megérkezett a munkahely bejáratához, az ismerős már ott várta őt. A vádlott kiszállt a személygépkocsiból, és egy viperával a kezében indulatosan azonnal megindult a férfi felé, majd egy alkalommal a viperával megütötte a fejét.

vipera.jpg

A férfi ezt követően védekezésül meglökte a vádlottat, aki ettől a személygépkocsija motorháztetejére esett, majd amikor onnan felállt, ismét megütötte a viperával a férfi fejét. A bántalmazás úgy ért véget, hogy egy nő a vádlott és a férfi közé állt, a vádlottat próbálta visszatartani a további bántalmazástól, a viperát el akarta venni tőle, illetve szóban is felszólította a verekedés abbahagyására. Ennek hatására a vádlott beült a személygépkocsijába és távozott a helyszínről.  A bántalmazás következtében a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott magatartásával olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.