Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.12

Vádemelés: traktor fordult egy motoros elé Zalában

Egy 24 éves zalavári férfi tavaly július 29-én délután 14 óra 40 perckor vezetett egy mezőgazdasági vontatót a 7327-es számú úton Rezi külterületén Cserszegtomaj felől. A traktor hátuljára egy pillangókasza volt felszerelve.

Amikor a férfi járművével a 7327-es számú út 11+200 km-szelvényébe ért, úgy kezdte meg balra nagy ívben a bekanyarodást a Rezi-cseri homokbánya bejárati útjára, hogy annak során nem biztosított elsőbbséget a vele azonos irányban szabályosan közlekedő, járművét már ekkor balról szabályosan előző, menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávban haladó nő által vezetett motorkerékpárnak. Emiatt a sértett vészfékezése ellenére a bal oldali forgalmi sávban a vádlott által vezetett jármű bal hátsó kerekének ütközött.

zala-megye-traktorbaleset-2020.jpg

A baleset következtében a 28 éves tapolcai motoros nő nyolc napon túl, mintegy 90 nap alatt gyógyuló, számos csonttörést és más sérüléseket szenvedett, maradandó testi fogyatékossága keletkezett.

A baleset bekövetkezésének oka az volt, hogy a traktoros a balra bekanyarodó jármű vezetőjeként a párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton úgy kezdte meg a bekanyarodás végrehajtását, hogy annak előtte nem győződött meg arról, hogy járművének előzését balról más jármű nem kezdte-e meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Helyszínelési fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)