Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.28

Vádemelés: frontális ütközés okozta a vétlen zalaszentbalázsi autós halálát

A 46 éves, szlovák állampolgárságú, büntetlen előéletű férfi 2021. augusztus 05-én reggel 5 óra 20 perckor jó látási viszonyok mellett vezette a Volkswagen Golf típusú személygépkocsit 74. számú főúton, Fakospuszta irányából Zalaszentbalázs felé, 76-80 km/óra sebességgel, tompított világítással. Utasként a járműben feleségét, szállította, biztonsági öveiket mindketten használták.

Amikor a vádlott a járművel a főút 23. kilométer szelvényébe ért, figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a személygépkocsi bal elejével összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsi bal első részével.

A baleset következtében a szemből érkező vétlen sofőr a helyszínen meghalt, az utasok és a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a Nagykanizsai Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Jánk Judit, a Zala megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes szóvivője.

A frontális baleset során a magyar rendszámú autó 62 éves zalaszentbalázsi vezetője a helyszínen életét vesztette.

hahot-halalos-baleset-2021.jpg

(Összeroncsolódott személyautók a 74-es főúton Hahót térségében 2021. augusztus 5-én. A főút 23-as kilométerénél karambolozott egy magyar és egy külföldi rendszámú autó, mindkét járműben két-két ember utazott. A magyar autó vezetője a helyszínen meghalt. Fotó: MTI/Varga György)