Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.04

Ütött tanárt, diákot Lovásziban

Egy ittas állapotban lévő 1995-ben született lovászi férfi 2021. október 5-én éjszaka 22 óra körül barátja társaságában odalépett a Lovászi, Lakótelep 68. szám alatti turistaszállóban elszállásolt, tanulmányi kiránduláson lévő és az épület előtti parkolóban tartózkodó soproni iskola diákjaihoz, akiktől kötekedő és követelőző hangnemben cigarettát kért.

A diákok nem adtak a vádlottnak cigarettát, amely miatt a vádlott ingerült lett. A diákok közül egyikük szóvá tette a vádlottnak az agresszív hangnemét, mire a vádlott szó nélkül tenyérrel arcon ütötte, akinek sérülése nem keletkezett. A helyszínen lévő tanár a vádlott cselekményét észlelve felszólította a diákokat, hogy menjenek be az épületbe, illetve kérdőre vonta a vádlottat diákja bántalmazása miatt.

lovaszi.jpg

A diákok a parkolóból az épület felé indultak, amikor a vádlott előzmény nélkül hirtelen hátulról tenyérrel fejen ütötte a mellette elhaladó másik diákot, amelynek következtében a napszemüvege leesett a fejéről és szára letört, de sérülése nem keletkezett. A vádlott ezután a mellette álló harmadik diákra is rátámadt, őt három alkalommal combtájékon lábon rúgta, akinek sérülése nem keletkezett.

Ekkor a tanár ismételten rászólt a vádlottra, aki a harmadik sértettet még egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte, majd a tanár felé fordult, rátámadt és több alkalommal a feje felé ütött, aki azonban az ütések elől elhajolt, így azok őt nem érték el, sérülése nem keletkezett. Tanáruk bántalmazását észlelve a diákok is felszólították a vádlottat cselekménye abbahagyására, aki azonban a felszólításnak nem tett eleget, ismét a tanár feje felé ütött.

Az ütés a szemüvegét érte el, amely a földre esett, azonban abban kár nem keletkezett. Ezt követően a vádlott barátja is kérte a vádlottat cselekménye abbahagyására, mire a vádlott a diákok és a tanár bántalmazásával felhagyott és barátja társaságában egy ismerőse által vezetett gépkocsival távozott a helyszínről.

A vádlott a közösségi érdek semmibevételével több fiatal jelenlétében Lovászi község belterületén egy forgalmas turistaszálló előtti közterületen ittas állapotban ok nélkül támadt több diákra és a tanárukra, amely kihívóan közösségellenes erőszakos magatartás alkalmas volt arra, hogy a soproni iskola jelenlévő és a cselekményt észlelő diákjaiban, továbbá a turistaszálló és a mellette lévő vendéglátóhely, illetve a Lovászi, Lakótelep környékén tartózkodó járókelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség a vádlott, mint visszaeső ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.