Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023.01.14

Ukrán férfiak verekedtek Zalaegerszegen

Egy 1988-ban született ukrán férfi és ismeretlen társa még 2022. február 23-án az esti órákban vendégségben tartózkodtak ismerősük Zalaegerszeg, Munkácsy Mihály utcai  lakásában, ahol alkoholt fogyasztottak.

Egy másik ukrán férfi ugyanezen lakás másik szobájában lakott albérletben, ezért a közös használatú konyhában beszélgetett a vádlottal és ismeretlen társával. Az ittas állapotú férfi és a szintén ittas vádlott közt nézeteltérés alakult ki, majd a vádlott az utcára hívta a férfit, hogy a nézeteltérést megbeszéljék.

okol.jpg

(A fotó illusztráció)

Amikor a vádlott és ismeretlen társa, valamint a férfi a ház elé leértek, a vádlott és ismeretlen társa azonnal ütni kezdték ököllel, aki védekezni próbált, azonban a földre lökték, majd több alkalommal megrúgták a földön fekvő férfi fejét, és – mivel a karjait védekezésül az arca elé tartotta – a karját.

A lakók a vádlottat és ismeretlen társát a verekedés abbahagyására szólították fel, aminek hatására a vádlott és társa elfutottak a helyszínről. A bántalmazás következtében a férfinek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.
 
A vádlott és ismeretlen társa a magatartásával olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.