Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.28

Trükkös történetek firnyákos zalaiakról

Nem sikerült becsapni sem a kormányhivatalt, sem pedig az áramszolgáltatót...

 

jogositvany-ervenyessegi-ido.jpg

 

Az 57 éves zalaegerszegi férfi vezető engedélyét 2014. december 17.-én a Trentói Autópálya Rendőrség járőrei Olaszországban, a Brenner A22 autópályán szabálysértés elkövetése miatt elvették.


A terhelt pár nap múlva a kormányablakban jegyzőkönyvileg bejelentette, hogy a vezetői engedélyét Zalaegerszegen, a Bartók Béla utca környékén elveszítette, és új okmány kiállítását kérte. A jegyzőkönyvet aláírta, és büntetőjogi felelősségének tudatában kijelentette, hogy nyilatkozata a valóságnak mindenben megfelel és hogy a vezetői engedélye nem rendőri intézkedés során került elvételre. A hatóság a valótlan tartalmú bejelentés alapján az új vezetői engedélyt ki is állította, időközben azonban kiderült a valóság.

 

Egy keszthelyi 51 éves férfi 2013 és 2014 években lakóhelyén az árammérőhöz bejövő fővezeték védőcsövét a mérő mögötti szobában, a falban kialakított nyíláson keresztül megbontotta, majd a lakás elektromos hálózatát rácsatlakoztatta a méretlen fővezetékre és ezáltal a mérőberendezés megkerülésével vételezett áramot. Az áramszolgáltató ellenőrzését először sikerült meghiusítania.


Amikor tudomást szerzett az újabb ellenőrzésről, a jogosulatlan áramvételezés nyomait a lakás szobájában eltüntette, a megbontott vezetékeket a falba visszahelyezte és a mért hálózatba csatlakoztatta, a megbontásból eredő üreget purhabbal töltötte ki, majd a falrészt tapétával leragasztotta. Az ismételt ellenőrzéssel ennek ellenére az áramlopást sikerült bizonyítani. A megállapított kár 218 590 Ft volt.

 

A fenti cselekmények miatt az egyik férfi ellen közokirat-hamisítás bűntette, a másik ellen pedig lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség a Zalaegerszegi illetve a Keszthelyi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.