Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.10

Tört zúzott Pusztamagyaródon

Egy 1982-ben született pusztamagyaródi férfi 2022. április 17-én Söjtörön tartózkodott, ott alkoholt fogyasztott. Autóval, abban utasként ülve, a délutáni órákban érkezett meg Pusztamagyaródra, a lakcímére, ahol kiderült, hogy lakáskulcsát az autóban hagyta és amúgy is „felfokozott idegállapotban” volt, mert összeveszett a barátnőjével.

Emiatt az ittas, feldúlt állapotú vádlott a Pusztamagyaród, Fő utcai bolt ajtaját megrugdosta, melyben kár nem keletkezett.

birosag.jpg

Ezt követően a bolt előtt található két darab vércseresznye díszfa törzsét kettétörte, illetve a fém szemetest annak tartó oszlopáról leverte, amelytől az behorpadt, a szemetesből a hulladékot kiborította. A fák kettétörésével és a szemetestartó edény megrongálásával a Pusztamagyaródi Önkormányzatnak 100.000 Ft rongálási kára keletkezett, mely a nyomozás során nem térült meg.

A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.