Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.05

Több százezret érő arany nyakláncot loptak Letenyén

Egy 1985-ben született nagykanizsai férfi 2022. március 4-én délután korábbi munkáltatója megbízásából felkereste lakásán a sértett nőt Letenye, Béke utcai lakásán, azzal a szándékkal, hogy részére hivatalos papírokat kézbesítsen, illetve azokat aláírassa.

Amikor a sértett beengedte a lakásába, akkor a konyhába mentek, majd kis idő múlva a vádlott megdicsérte a lakást, és megkérdezte a sértettől, hogy körbe nézhet-e. A sértett ezt furcsának találta, de beleegyezett.

birosag.jpg

Amikor a vádlott a nappali helyiséghez ért, oda bement és az ajtó mellett balra található szekrénysoron megpillantott egy nyakláncot, ami a doboza nélkül a polcra volt rakva. A nyaklánc horvát fémjelzésű, fehér és sárga aranyból készült apró levélmintával díszített ékszer volt.

Azt a vádlott magához vette és a kabátzsebébe rejtette el. Ezután visszament a konyhába a sértetthez, aki időközben végzett a dokumentumok aláírásával. Az aláírt iratokkal és zsebében lévő nyaklánccal a vádlott távozott a sértett lakásából, majd a munkahelyére visszament.

A munkaidő végén a vádlott a nyaklánc eladása céljából bement Nagykanizsára, ahol először egy ékszerüzletben próbálta eladni, de ott nem járt sikerrel, így egy zálogházba ment, ahol sikeresen eladta. Ezzel a vádlott a bűncselekmény elkövetésével a sértettnek 215.260 Ft kárt okozott, mely a nyomozás során nem térült meg.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.