Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.10

Tiltott módon csapdázott hegyi birtokán egy söjtöri férfi

Egy 1990-ben született söjtöri férfi használatában áll a Söjtör 2773. hrsz-ú zártkert művelési ágú terület, melyen a vádlott szőlőt termeszt.

Mivel a vádlott 2021. júliusát megelőzően észlelte, hogy a területet határoló vadháló ellenére a területére vadak jártak be, és a szőlőben kárt tettek, 2021. júliusában, azért, hogy elfogja az arra járó kártevő vadakat, a szőlő ültetvénybe egy - állatok elfogására alkalmas - lábfogó csapóvasat helyezett el nyitott, működőképes állapotban, és azt 2021. szeptember 2. napjáig – a csapda nyomozó hatóság általi észleléséig és lefoglalásáig – a vadak vonulási útvonalán hagyta.

vadcsapda.png


A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény szerint a vad és élőhelyének védelme érdekében tilos vadászni tiltott vadászati módon. A vadat elejteni, elfogni kizárólag a törvényben meghatározott módon lehet.
Fentiek értelmében a vádlott tiltott vadászati módon végzett vad elejtésére vagy elfogására irányuló tevékenységet.  

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.