Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.09

Templomi vandalizmus Lentiben

Az erősen ittas állapotban lévő 1970-ben született lenti az idén július 26-án 17.45 óra körül barátja társaságában bement a lenti Szent Mihály Arkangyal római katolikus templomba.

A barát a hátsó padsorban helyet foglalt, a vádlott pedig előre ment az oltárhoz, és előzmény nélkül hirtelen egy alkalommal ököllel ráütött az oltár melletti emelvényen álló, liturgikus célokra rendelt és vallási szertartás végzésére szolgáló templomi felolvasóállvány tetejére, majd azt kezével megfogva egy határozott mozdulattal ledöntötte az emelvényről, amelynek következtében a felolvasóállvány földre esett, szétnyílt, a polca kettétört, a rajta lévő díszítőelem letörött, annak aranyozása megsérült.

Ezután a vádlott kifelé indult a templomból,majd visszafordult, a szószék alatt álló harmóniumhoz ment és ököllel két ütést mért a harmónium billentyűtakaró fájába, majd azt felnyitotta és a benne lévő kottákat a földre szórta, melyet követően ő és a barátja is távoztak a templomból.

A vádlott a katolikus egyház szertartásai során liturgikus funkcióval rendelkező, vallási szertartás végzésére szolgáló felolvasóállvány megrongálásával 23.000 Ft kárt okozott a Szombathelyi Egyházmegye sértettnek.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott ellen rongálás bűntette miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal csütörtökön dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

lenti.jpg