Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.02

Telefonokkal csalt az egerszegi roma önkormányzat elnökhelyettese

Csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt vádat emelt a helyi roma önkormányzat volt elnökhelyettese ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a megyei főügyészség szerdán az MTI-t.

 

telefonokkal-csalt.jpg

 

A vád szerint a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettese a múlt év tavaszán a szervezet nevében kezdőrészlet nélkül - vagy jelképes kezdőösszeg befizetése után - nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, majd értékesítette őket.


Az 53 éves férfi valótlan tartalmú meghatalmazásokat készített a szolgáltatóval kötendő előfizetői szerződés aláírására, és ezeket az állítólagos meghatalmazó, vagyis a roma önkormányzat elnöke és a tanúként feltüntetettek helyett is aláírta. A hamis meghatalmazások felhasználásával előfizetői szerződéseket kötött, és részletfizetésre, minimális önrész befizetésével nyolc mobiltelefont vett, majd mindet eladta - olvasható a közleményben.


A volt elnökhelyettes - aki társadalmi megbízatását 2014 októberéig látta el - az ügyészség szerint több mint 2,2 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak. MTI