Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.18

Szociális gondozó vert meg gondozottat egy zalai idősotthonban

Egy 2000-ben született keszthelyi férfi – a vádlott - képesítés nélküli szociális gondozóként dolgozott a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény zalaegerszegi otthonában.

A férfi még 2021. augusztus 3-án délután fél kettő körül az otthon II. pavilonjának nővérszobájában tartózkodott kolléganői társaságában, az otthon egyik dolgozója, elbocsátásáról beszélgettek, aki közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése miatt sírva ment be a nővérszobába.

birosag.jpg

Ekkor érkezett a nővérszobához egy férfi ellátott, - a sértett -, aki ételért akart bemenni a helyiségbe. A dolgozók többször kiküldték a gondozottat a szobából, ő azonban újra és újra visszament a helyiségbe. A az elbocsátott nővel baráti viszonyt ápoló vádlott ideges volt kolléganője elbocsátása miatt, ezért dühében a sértettet kétszer pofon ütötte, lábon rúgta, hátba vágta, majd kilökdöste a nővérszobából.

Ezt követően a vádlott és kolléganői a nővérszoba ajtaja előtt keresztbe tettek egy műanyag partvist, hogy a sértett ne tudjon bemenni ételért a helyiségbe. A sértett ennek ellenére átlépte a seprűnyelet, próbálta elvenni az ételt a hűtő tetejéről, mire a vádlott a seprűnyelet felkapva azzal több – legalább három alkalommal – megütötte a gondozott hátát, melynek a következtében a már amúgy is sérült, hajlott seprűnyél eltörött. A bántalmazás következtében a sértett sérülést nem szenvedett.

A vádlott, mint képesítés nélküli szociális gondozó közfeladatot ellátó személy. Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.