Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.04

Súlyos testi sértés Lovásziban

A sértett és szomszédja együtt italoztak a sértett lovászi házában. Amikor a szeszesital elfogyott, a szomszéd – anélkül, hogy a sértettel ezt közölte volna - távozott a házból és hazament, így hamarosan a sértett a ház előtti útról kiabálva keresni kezdte őt.

Ezt meghallotta a közeli házban lakó testvérpár – egyikük az 1993-ban született gutorföldei férfi vádlott is -, akik – mivel személyes okokból haragudtak a sértettre - az ajtóból kiabálva távozásra szólították fel őt, amely miatt közöttük szóváltás alakult ki.

lovaszi.jpg

Ennek során az ittas állapotban lévő, felindult állapotba került vádlott kiment az útra, és egy alkalommal közepes erővel ököllel fejen ütötte a szintén ittas sértettet, aki ennek következtében az út menti árokba esett, ahol a vádlott és a sértett egymásba kapaszkodva dulakodni kezdtek, majd őket rövidesen szétválasztották.

A bántalmazás következtében a sértett a bal arcfél duzzanatát, zúzódását, az orrcsont törését és a koponya bal oldali fali régiójának duzzanatát, zúzódását szenvedte el. A sérülések közül az orrcsonttörés 8 napon túl gyógyuló sérülésnek minősül, tényleges gyógytartama 28 nap.  

A Lenti Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.