Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.16

Segédmunkás rabolt ki egy hévízi lottózót

A Keszthelyi Járásbíróság jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a fejére húzott kapucnival és maszkban rabolt ki egy fogadóirodát.

A vádlott Hévízen építőipari segédmunkásként dolgozott. Munkatársai felé tartozásokat halmozott fel és a Romániába történő hazautazásához sem volt pénze, ezért úgy döntött, hogy egy általa is látogatott helyi lottózóból szerez pénzt. 2021. december 17-én - miután előtte nap már figyelte a lottózót - több alkalommal is bement sorsjegyeket vásárolni.

heviz-lottozo-rablas-2021.png

(Fotó: YouTube)

Mivel nagyobb összeget nem nyert, egy elhagyatott házhoz ment, ahol előző nap már elrejtett egy váltás ruhát. Átöltözött, majd visszament az értékesítő helyre. Amikor az alkalmazott egyedül volt, a férfi fejére húzott kapucnival, az arcának nagy részét elfedő, fekete színű maszkban bement a fogadóirodába és a pult mögé lépve rátámadt az alkalmazottra. Az ütéstől a nő a földre került. A férfi kimarkolt egy köteg készpénzt a fiókból és távozni akart, azonban a sértett megpróbálta megállítani. Újra dulakodni kezdtek és a rabló a nőt ismét a földre teperte, megrúgta, majd elmenekült közel 289.000 forinttal. Egy ideig az elhagyatott háznál bujkált, majd Budapestre utazott, ahol a pályaudvaron a rendőrség elfogta és lefoglalt 265.615 forintot.

A Keszthelyi Járásbíróság a 2022. szeptember 7. napján megtartott előkészítő ülésen a történteket elismerő és bűnösségét beismerő vádlottat bűnösnek mondta ki rablás bűntettében, ezért őt 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap fenntartása után nem fellebbezte meg, így az 2022. szeptember 12. napján jogerőre emelkedett.

A bíróság a férfit kötelezte több mint 5 millió forint bűnügyi költség és 23.385 forint kártérítés megfizetésére. Ez utóbbi tekintetében a jelen nem lévő magánfél fellebbezést nyújthat be - tudatta honlapunkkal Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Előzmények itt: Kiraboltak egy lottózót Hévízen.