Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.14

Saját magát szúrta hasba egy baki nő, aki először férjére kente a késelést

Egy 1976-ban született baki nő 2020. december 29. napján 7 óra 40 perckor szúrt hasi sérülése miatt ellátásra jelentkezett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Sürgősségi Betegellátó Ambulanciáján, ahol az őt vizsgáló egészségügyi dolgozóknak úgy nyilatkozott, hogy sérülését férje okozta, aki előző este, a Bak, Rákóczi utcai közös otthonukban hasba szúrta.

A kórház bejelentése alapján a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt és még aznap reggel 9 óra 35 perckor a sebészeti osztályon ki is hallgatták a vádlottat, aki a törvényi figyelmeztetéseket követően azt a valótlan vallomást tette, hogy férje előző nap a délelőtti órákban az otthonukban ittas állapotban veszekedés közben egy vékony pengéjű, 30-40 cm hosszúságú késsel hasba szúrta.

kes.jpg

(A fotó illusztráció. police.hu)
 
A nyomozás során a vádlott folytatólagos tanúkénti kihallgatására 2021. április 7. napján került sor, ahol vádjának hamisságát feltárva úgy nyilatkozott, hogy nem férje okozta a sérülését, hanem ő volt olyan, a beszedett nyugtatóktól és alkoholtól kábult, zaklatott, elkeseredett állapotban, hogy öngyilkossági szándékkal szúrta hasba saját magát egy konyhakéssel.
 
A nyomozás során beszerzett egyéb bizonyítékokra figyelemmel - különös tekintettel az igazságügyi orvosszakértői vélemény azon megállapítására, hogy a sérülés okozása önkezű lehetett, illetőleg a férj és közös kiskorú gyermekük egybehangzó tanúvallomására, miszerint a vádlott maga okozta a sérülését – a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a 2021. április 23. napján kelt határozatával a nyomozást bűncselekmény hiánya okából megszüntette.

Fentiek alapján a vádlott hamisan vádolta a hatóság a férjét bűncselekmény, súlyos testi sértés elkövetésével.
Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.