Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.10

Részeg lispeszentadorjáni férfi támadt az ápolónőre

Egy 1966-ban született lispeszentadorjáni férfit 2021. október 31-én 18 óra körül a mentők a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba szállították, mert bejelentés érkezett arról, hogy közterületen, erősen ittas állapotban fekszik.

A kórház Sürgősségi Osztály folyosóján az ittas állapotban lévő vádlottat az egészségügyi személyzet a radiátorok mellett elhelyezett matracra ültette, amíg vizsgálatára sor kerül. A vádlott fél óra elteltével felkelt a földről és a folyosón kóborolni kezdett, amit észlelve egy segédápolónő felszólította, hogy feküdjön vissza a matracra, mert zavarja az ott közlekedő mentősöket.

birosag.jpg

A vádlott többszöri felszólításra sem tett eleget ennek a kérésnek és trágár hangnemben szidalmazni kezdte a sértettet. Ekkor a jelen lévő egyik betegkísérő férfi is nyomatékosan felszólította a folyamatosan és hangosan kiabáló vádlottat, hogy ne hangoskodjon és feküdjön vissza a szivacsra.

Ekkor a vádlott támadólag elindult a nő felé, bal alkarját erősen megragadta, s miután a sértett kirántotta a kezét a fogásból, a vádlott rácsapott a sértett bal csuklójára. A vádlott csak a betegkísérő erőteljes fellépésének hatására hagyott fel a további erőszakos viselkedésével.

A nő a bántalmazás következtében a bal alkar zúzódásával járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ápoló közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.