Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.24

Részeg autós menekült a rendőrök elől Keszthelyen

Egy 2001-ben született keszthelyi férfi 2021. május 9-én este egy keszthelyi lovarda közelében italozott, majd megjelent a lovarda területén, és az ott leállított,  idegen személygépkocsival a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, a járműben lévő indítókulcs segítségével, elindult a helyszínről.

A vádlott ezt követően a járművet vezetői engedély nélkül, ittas állapotban vezetve közlekedett Keszthely belterületén. Amikor a vádlott a Keszthely, Bem József utca 43. szám előtti út- és járdaszakaszon a járművel megállt, a vádlott befolyásolt állapotban történő közlekedését időközben észlelő személy értesítette a rendőrséget.

 

rendorseg-fenyhid.jpg

 

22 órakor, miután a vádlott ismét elindult a járművel, és a Rákóczi tér 22. szám előtti útszakaszon haladt, a helyszínre kiérkező rendőrjárőrök a szolgálati gépjárművel követték, majd fény és hangjelzés használatával megállásra szólították fel a vádlottat. A vádlott azonban a rendőri intézkedésnek nem vetette alá magát, gyorsított, majd a Rákóczi téren lévő forgalomirányító készülék piros jelzése ellenére sem állt meg, áthaladt az útkereszteződésen.

Ezt követően a Tapolcai úton haladt tovább, a haladási iránya szerinti bal oldali sávban és a felezővonalon közlekedett, majd irányjelzés használata nélkül bekanyarodott a Deininger Imre utcába. A rendőrjárőrök időközben folyamatosan, több alkalommal megállásra szólították fel, a vádlott azonban ezt figyelmen kívül hagyva tovább haladt a Sömögyei úton, majd a Szent Erzsébet úton. Végül pedig egy erdei útra kanyarodott, ahol a rendőrjárőrök szem elől tévesztették a vádlottat.

A férfi a gépjárművet ezután visszavitte a lovarda területére, majd 22 óra 30 perckor a Rákóczi tér 8. szám előtt közlekedett gyalogosan, amikor a rendőrség eljáró tagjai igazoltatás alá vonták. A gépjármű nem rendeltetésszerű használata következtében a járműben 189.000 Ft kár keletkezett, amit a vádlott teljes mértékben megtérített.

A vádlott vérében a cselekmény elkövetésekor enyhe fokú alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.