Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.09

Rendszeres verés egy élettársi kapcsolatban Lentiben

Egy 1980-ban született lenti férfi – a vádlott - és egy nő 2018-tól kezdődően élettársi kapcsolatban éltek Lentiben. Italozó életmódjuk és a vádlott különösen féltékeny jelleme miatt viszonyuk már az összeköltözésüket követő kb. két hónap elteltével megromlott, amelytől kezdődően közöttük gyakorivá váltak a veszekedések.
 
2018-tól 2021. június 12-ig tartó időszakban a vádlott gyakran ittas állapotba került, és ezen alkalmak során szinte mindig megcsalással vádolta meg a szintén gyakran ittas sértettet, trágár szavakkal szidalmazta, és rendszeresen, havonta több alkalommal testszerte bántalmazta is őt oly módon, hogy ököllel vagy tenyérrel fejen, arcon vagy mellkason ütötte, hajánál fogva földre rántotta, a földön fekvő sértettbe belerúgott, és egy alkalommal előfordult, hogy egy vödör vízzel leöntötte.

lenti.jpg

A sértett a bántalmazását követően - tartva annak folytatásától - gyakran arra kényszerült, hogy a vádlott elől az utcára, vagy rokonaihoz meneküljön, azonban a sérelmére elkövetett rendszeres fizikai erőszak ellenére a vádlottal nem szakította meg a párkapcsolatát, vele minden alkalommal kibékült, rendőri és orvosi segítséget pedig csak ritkán, az alábbi esetekben kért.
 
2019. május 6. napján a délutáni órákban a vádlott a közepesnél kisebb erővel legalább két alkalommal tenyérrel megütötte a sértettet az arcán, melynek következtében ő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
 
Kb. 2020. január 14-17. napja között, különböző időpontokban a vádlott ismét többször megütötte a sértettet ököllel az arcán és a fején, melynek következtében ő 8 napon belüli sérülést szenvedett.
 
2020. március 16. napján a vádlott a közös italozás során féltékenysége miatt ismét ingerült lett, és legalább egy alkalommal közepes erővel ököllel fejen ütötte a sértettet, melynek következtében ő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.  
 
2021. június 12. napján egy újabb vitát követően a sértett a Lentiben élő testvéréhez ment, ahova a vádlott még aznap ittas állapotban követte, és féltékenységből egy alkalommal ököllel kisebb erővel megütötte a sértettet az arcán, melynek következtében ő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.