Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.12

Rendőr lőtt rá Zalaegerszegen: 3 év fegyházat kapott

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és közúti veszélyeztetés bűntettében találta bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság azt vádlottat, aki a zalaegerszegi  Penny áruháznál történt lövöldözés kapcsán került bíróság elé.

 

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpg


A  vádlott 2015. január 15-én 06:30-kor érkezett autóval a zalaegerszegi  Penny áruház elé, hogy két ismerősét hazaszállítsa.
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság beosztottjai - mivel felmerült a gyanú, hogy a gépkocsi vezetője bűncselekményt (betöréseket) elkövető személyeknek akar segíteni -  intézkedés alá akarták vonni a vádlottat. A  nyakában szolgálati jelvényt viselő két rendőr „Állj! Rendőrség!” felkiáltással indult a vádlott által vezetett kocsi felé. A vádlott ezt észlelve először tolatva indult el, amely manőver során az éppen a jármű mögé érkező harmadik rendőr - akit egy fához szorított a így a kocsi -  kénytelen volt a hátsó karosszériára tenyerelni, hogy el ne üsse a gépjármű. Társa eközben újabb rendőri felszólítás közben a hátsó ajtót nyitotta fel, ám a kocsi nagy sebességgel megindult, s magával rántotta, húzta a rendőrt mintegy 3-4 méteren át.

 

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-2.jpg


Észlelve a történteket az egyik rendőr elővette a szolgálati fegyverét és a gépkocsi feltartóztatása,  valamint a társai testi testi épségét veszélyeztető helyzet miatt összesen 6 lövést adott le a kocsira. Egy lövés a bal első ajtót, egy a kocsi bal oldali A-oszlopát, egy pedig a kerekét érte.
A vádlott ekkor sem állt meg, elhajtott, s később Nagykanizsa határában fogták el a rendőrök.

A Zalaegerszegi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, valamit közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 3 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, 2 évre pedig a járművezetéstől.
A 2015. december 11-én született ítélet nem jogerős - tudatta a Letenye Médiával szombaton dr. Beznicza Árpád a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője. (Fotók: ZMRFK)