Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.12

Rajtakapták a katalizátortolvajokat Zalaegerszegen

Egy 1996-ban és egy 1994-ben született türjei férfi 2021. augusztus 7.-e előtt  elhatározták, hogy a Zalaegerszeg, Sport utca 2714 helyrajzi szám előtti parkolóban leállított, használaton kívüli, Suzuki Swift típusú személygépkocsiról levágják annak katalizátorát.

A vádlottak ennek érdekében 2021. augusztus 7.-én 10 óra 30 perc körül megjelentek a II.rendű vádlott tulajdonában lévő Seat Cordoba típusú személygépkocsival a parkolóban.

katalizator-lopas.jpg

(A fotó illusztráció. Police.hu)

A vádlottak az ott parkoló és Suzuki Swift típusú személygépkocsi mellé parkoltak be. Ezután I.rendű és II.rendű vádlottak a járműből kiszálltak, majd a Suzuki Swift típusú személygépkocsit a magukkal hozott emelővel felemelték és a szintén a magukkal hozott térkövekkel kiékelték.

Ezt követően I.rendű vádlott a gépkocsi alá feküdt, és a magukkal vitt kézi láncos csővágóval elkezdte levágni a személygépkocsi kipufogó rendszeréről a 33.500,- Ft értékű katalizátort, miközben II.rendű vádlott a gépkocsi mellett állt azért, hogy társa segítéségére legyen.

A vádlottak a cselekményüket azonban befejezni nem tudták, mert az éppen elhaladó rendőrjárőrök a vádlottakat tetten érték a bűncselekmény elkövetése közben. A lopás kísérlete során rongálási kár nem keletkezett, mivel a láncos csővágót a kipufogó rendszeren csak párszor tudta meghúzni az I.rendű vádlott a tetten érésüket megelőzően.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal, társtettesként elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.