Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.23

Ráfizetéses lett a rontáslevétel

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat két büntetett előéletű, nógrádi férfi ellen, akik 2016. szeptemberében fenyegetéssel vettek rá egy zalai férfit, hogy az általuk állítólagosan elvégzett rontáslevételért 80 000 forintot kifizessen.

Az élettársi kapcsolatban élő két férfi a Facebook közösségi oldalon álnéven regisztrált felhasználók voltak, akik magukat „jósnő”-ként hirdetve kerültek kapcsolatba a sértett zalai férfivel.
Azt közölték vele, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak és mivel szerintük a sértetten és a családján átok van, 45.000 forintért hajlandóak róluk a rontást levenni, hogy a várható tragédiák bekövetkezését megakadályozzák.

joslas.jpg

A sértett a Facebook-on keresztül a vádlottak állítása szerint elvégzett rontáslevétel ellenértékét nem fizette ki, mire a két férfi telefonon és a közösségi oldalon is többször megfenyegették őt, hogy visszateszik a családjára az átkot és „ravatalra kerül”, ha nem fizet.
Követelték rajta az elvégzett szolgáltatás és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét és a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget, összesen 80.000 forintot.
A fenyegetés hatására a sértett átutalta a követelt összeget az elkövetők bankszámlájára, mely kárösszeg a nyomozás során nem térült meg.

A két férfivel szemben önbíráskodás bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a  Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.