Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.30

Polgármesternővel "emberkedtek" Zalában, bíróság elé állnak

Egy 1969-ban született alsónemesapáti, és egy 1986-ban született nemesapáti férfi az Alsónemesapáti, Kossuth u. 2. szám alatt lévő szabadidőparkban – a Bodza tanyán – 2021. augusztus 14. napján megrendezett falunapon vettek részt. A falunap végét követően a vádlottak és néhány személy még tovább a helyszínen maradt szórakozni.

Közben Alsónemesapáti alpolgármesternője az általa vezetett Suzuki Vitarával – mellette utasként helyet foglaló lányával – 22 óra 1 perckor lassan elindult a helyszínről. A fent jelölt kisebb társaság, köztük a két vádlott is a rendezvény helyétől a kijárat felé vezető területen tartózkodott, ezért a társaság nagy része a gépjármű közeledésekor odébb állt, hogy az el tudja hagyni a helyszínt. Amíg a személyek odébb álltak, a nevezett gépjármű megállt.

 

alsonemesapati.jpg

(Alsónemesapáti. Fotó: YouTube)

 

A társaságból az I. rendű vádlott azonban szándékosan nem állt arrébb, a gépjármű mozgását előtte is már folyamatosan figyelemmel kísérte. Amikor a gépjármű álló helyzetben volt, az I. rendű vádlott előtte állva a jármű haladását direkt akadályozva a kezével mutogatott, hogy a gépjármű kerülje őt ki, majd amikor az lassan ismét elindult, az I. rendű vádlott szándékosan szemből a gépjármű irányába tett pár lépést, majd beállt a gépjármű elé és annak motorháztetőjére a kezével ráütött olyan erővel, hogy az egy helyen behorpadt.

A gépjárműből senki nem szállt ki, az újra álló helyzetbe került, majd az I. rendű vádlott tovább mutogatott a vezetőnek, majd ismét a gépjármű elé állt, amely nagyon lassú tempóban elindult, közben az I. rendű vádlott a gépjármű oldalához lépett, és annak bal oldalára, a vezető melletti részére ismét ráütött. Az I. rendű vádlott cselekményei során hangoskodott, provokáló és sértő megjegyzéseket tett a nő felé, akivel hosszabb ideje rossz viszonyt ápolt.

Ahogy a gépjármű haladt a kijárat felé, néhány méter megtétele után az eseményeket végig figyelemmel kísérő II. rendű vádlott – folytatva ismerőse, az I. rendű vádlott erőszakos magatartását, és ezzel megerősítve annak a jelen lévőkre és a gépjárműben tartózkodókra gyakorolt hatását – hirtelen a gépjármű után futott, és annak jobb oldalára mindkét kezével rácsapott, néhány lépést tett még a gépjármű után, azonban az ekkor már nagyobb tempóban haladt kifelé, így visszament a társasághoz, a nő pedig utasával elhagyta a helyszínt.
 
Kis lemaradással a nevezett Suzuki Vitarát ugyanazon az útvonalon egy másik gépjármű követte, amelyet Alsónemesapáti polgármestere vezetett, mellette férje foglalt helyet. Amikor a polgármester asszony kifelé akart a helyszínről kanyarodni, a II. rendű vádlott elé állt, majd akadályozó magatartásával néhány másodperc után felhagyva odébb állt, így a polgármester és férje is el tudta hagyni a területet.
I. rendű és II. rendű vádlottak fenti cselekményeikkel olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy az onnan elhajtani kívánó gépjárművek utasaiban és az érintett területen tartózkodókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A Suzuki Vitarában 141.660,- Ft kár keletkezett.
 
Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.