Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.13

Pénzért akarták örökbe adni születendő gyermeküket

A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért öt millió forintot kértek.
Egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához anyagot gyűjtött.
2016 és 2017 folyamán interneten több apróhirdetést adott fel.

szules.jpg

A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát örökbe fogadni. Ezért várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincsen lehetősége maga felnevelni a gyermekét, s ilyen módon gondoskodna a jövőjéről. Ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni.

A bűnügy két vádlottja, egy férfi és az élettársa 2018 január első napjaiban olvasta a hirdetést. A nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. A hirdetés láttán eldöntötték, hogy oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

Egy személyes találkozót beszéltek meg, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”. Azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért cserébe. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva, s a végén a fennmaradó összeget.
Az újságíró kitért a felajánlás elől. A nő megszakította a terhességét.
A Pest Megyei Főügyészség a férfit és a nőt emberkereskedelem előkészületének vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék dönt.
(Forrás:
ügyészség.hu)