Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.22

Lábán a kifizetetlen cipővel akart távozni az áruházból az a férfi, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

 A tényállás szerint a vádlott még 2021 júliusában pólóban, térdig érő farmernadrágban és papucsban ment vásárolni egy Balaton-parti bevásárló áruházba. A férfi az üzlet ruházati részlegén felpróbált egy sportcipőt, amit a lábán hagyva - más termékkel együtt - bevitt a próbafülkébe.

papucs.jpg

(A fotó illusztráció: atrix9/Pixabay)

Ott a cipőn lévő áruvédelmi eszközt eltávolította és a tükör mögé rejtette. A fülkéből kilépve a lábbeli továbbra is a lábán maradt, míg a papucsát az üres cipősdobozba tette, amit visszahelyezett a polcra.

A pénztárhoz ment, kifizette az egyéb termékeket, majd elindult az áruház kijárata felé. A kamerarendszeren keresztül a vádlottat végig figyelő biztonsági őr azonban feltartóztatta és megakadályozta az áru eltulajdonítását.

A férfi tettével lopás vétségének kísérletét valósította meg, ezért őt a bíróság 120.000 forint pénzbüntetésre ítélte - tájékoztatta honlapunkat Jóna-Horváth Andrea, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtótitkára.