Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.23

Összetörte a rendőrkocsit, el akarta ütni a rendőröket a zalai férfi

A rendőrök 2016. április 19-én  a délutáni órákban  Türjén, a Vásártér utcában  engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt  igazoltatni akartak egy helyi  20 éves fiatalembert, aki  ittas állapotban vezetett egy más gépkocsira kiadott német rendszámos Volkswagen Passat típusú személygépkocsit.  Opel Astra típusú szolgálati gépkocsijukon működő  fényhíddal és hangeffektussal  jelezték intézkedési szándékukat, majd a Volkswagen  mögött  néhány méterrel megálltak. Ekkor a fiatalember  járművét hátramenetbe kapcsolta és nagy sebességgel a szolgálati gépkocsinak tolatott, melyben  két rendőr tartózkodott. Az ütközés következtében sérülésük nem keletkezett, de testi épségük közvetlen veszélybe került. A gépkocsiban  félmilliós kár keletkezett.

 

osszetort-rendorauto.jpg

 

Ezután  a fiatalember a rendőrök elől Türje-Batyk-Zalabér útvonalon menekült, akik követték, de  a szolgálati jármű sérülése miatt az üldözéssel  Zalabéren kénytelenek voltak felhagyni.  Rövid idő múlva észlelték, hogy  a kérdéses gépkocsi  nagy sebességgel,  de bizonytalanul, a felezővonalat többször átlépve visszafelé közlekedik.  Ekkor a rendőrök szabályos „Állj!” karjelzéssel akarták az  autót megállítani, ám a fiatalember a rendőri jelzésnek nem tett eleget, és  mintegy 130 km/h-s sebességét nem csökkentve továbbhaladt, a rendőröknek  életüket védve a füves  útpatkára kellett ugraniuk.  

A fiatalember  többször volt már büntetve, jelenleg végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, vezetői engedéllyel nem rendelkezik, vele szemben közúti közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések miatt  többször volt már folyamatban szabálysértési eljárás.

A fiatalember cselekménye alkalmas lehet a  hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, a közúti veszélyeztetés bűntettének, a rongálás vétségének, valamint az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének  megállapítására.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség  indítványozta a fiatalember előzetes letartóztatásának elrendelését - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

(A fotó illusztráció)