Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.12

Orbán kutyáinak, zsírdisznónak, csicskának nevezte a zalai zsarukat a részeg sofőr

Egy 1991-ben született nagykapornaki férfi 2021. május 6-án Lentiben leittasodott. 13 óra körül annak ellenére, hogy ittas állapotban volt, beült a Lenti, Deák u. 14. szám alatti kávézó előtt parkoló, tulajdonát képező Volkswagen típusú személygépkocsiba, és a Deák Ferenc utcában közlekedve – ittasságából is fakadó figyelmetlensége okán – nekiütközött egy Deák F. u. 10. szám előtti útszakaszon parkoló Opel típusú személygépkocsi bal első részének, melyben a tulajdonosa foglalt helyet.

Az ütközés során személyi sérülés nem történt, azonban az Opel bal első ajtaja és lökhárítója behorpadt, illetve a bal első tükre letört, mindkét járműben anyagi kár keletkezett. A vádlott az ütközés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott, azonban 1-2 perc elteltével a Deák Ferenc utcai inkubátorháznál visszafordult, személygépkocsiját az úttesten megállítva abból kiszállt, majd egy sörösüveggel a kezében a megrongált gépkocsi tulajdonosával közölte, hogy „nem érdekli, hogy kára keletkezett, és a rendőrök sem foglalkoztatják”, majd visszaült a személygépkocsijába, a baleset helyszínét adatai hátrahagyása nélkül elhagyva a Sugár utcán, majd a Vörösmarty utcán haladva haza indult. A vádlottnál fennálló véralkohol-koncentráció a cselekmény időpontjában 2,97 – 3,07 g/l között volt.

alkoholszonda-1.jpg

(A fotó illusztráció)

A sértett a rongálás miatt értesítette a Lenti Rendőrkapitányságot, amelynek három járőre a cselekményt követően a Lenti, Átkötő út 2. szám alatti társasház előtti útszakaszon parkoló személygépkocsija jobb első ülésében helyet foglaló vádlottat igazoltatás alá vonták. Miután a vádlott a rendőri intézkedés során az intézkedő rendőrjárőrökkel szemben folyamatos ellenállást tanúsított, vele szemben a rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak, illetve rendőri erősítést kértek.

Ezt követően érkezett a helyszínre a Lenti Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályán szolgálatot teljesítő négy rendőrtiszt. A vádlottat ezt követően bűncselekmény elkövetése miatt a Lenti Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályára május 6-án 13 óra 50 perckor meghallgatás, majd 16 órakor a Lenti Orvosi Ügyeletre vér- és vizeletvétel végett előállították, melynek végrehajtása érdekében a fentebb megnevezett sértetteken túl további két rendőr is csatlakozott.

Az intézkedés okán felindult idegállapotba került vádlott a vele szemben intézkedő 9 rendőr-sértettet „hülyé”-nek, „f…..ó”-nak és „köcsög”-nek, „senkiházi”-nak, „Orbán kutyái”-nak nevezte, őket folyamatosan provokálva szidalmazta és becsmérelte a Lenti, Átkötő utcán közlekedők, valamint a kollégáik előtt, illetve az orvosi rendelőben is, miközben az intézkedés jogszerűségét is kétségbe vonta, kapcsolatait hangoztatta.

A vádlott a vele szemben jogszerűen intézkedő, illetve meghallgatását foganatosító, szolgálati feladatát teljesítő 9 fő rendőrjárőrrel szemben az alábbi becsületsértő kifejezések használatát az előállítását követően is folytatta, őket többek között az alábbi megalázó és becsmérlő kijelentésekkel illette:
A rendőrnőt a „dagadt k…a”, „rondaság, csúnyaság”, ronda zsírdisznó” kifejezéssel illette, továbbá a másik rendőrt is „zsírdisznó”-nak nevezte, akik „csak azért mentek rendőrnek, mert máshol nem tudnának érvényesülni.”
Egy másik rendőrrel közölte: „nagyon kis köcsög rendőr vagy…ha személyesen meglátlak, szét foglak verni”; valamint „az ilyen bohócok, mint te, lesznek csak rendőrök”, „te nagyképű f…….ó…játszod itt a pi…..dat, de ha meglátlak, szétütlek…”…”Büdös paraszt rendőr vagy, mint a köcsög kollégáid, de kirúgatlak, a k... anyádat, te majom!”
Másokat „hülye f….z”,, „b…i”, „hülye köcsög”, „senkiházi”, „csicska” és „pórnép” jelzőkkel illette, illetve kijelentette, „ha nem lenne rajtuk jelvény, megverné őket”, illetve „megkeresi őket és baseball ütővel szétveri a fejüket.”  

Miután a vádlott továbbra is agresszíven lépett fel a vele szemben intézkedő rendőrjárőrökkel szemben, illetve az együttműködést megtagadta, 2021. május 6. napján 16 óra körül a Lenti Orvosi Ügyeleten vele szemben kényszer-vérvételre került sor. Ennek során az ott jelen lévő sértetteket az orvosi személyzet előtt továbbra is a „hülye”, „köcsög”, „mekemóka” (idióta) becsületsértő kifejezésekkel illette, illetve utalt rá, hogy azért intézkednek vele szemben, mert a közlekedési balesetben érintett másik fél a lenti rendőrök ismerőse, tehát a vele szemben intézkedő rendőrök elfogultak.

A vádlottnak a sértettek rendőri szolgálati viszonyának fennállása alatt, munkakörük ellátásával összefüggésben, hivatalos eljárásuk miatt, több személy jelenlétében tett fenti kifejezései a sértettek társadalmi megbecsülését és tekintélyét munkakörük ellátása kapcsán súlyosan sértették, a vádlott magatartásán az azt észlelők megbotránkoztak. A sértett rendőrök rendvédelmi szerv tagjai, hivatásos szolgálati viszonyuk a Lenti Rendőrkapitánysággal jelenleg is fennáll.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség járművezetés ittas állapotban és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.