Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.25

Ok nélkül támadt, és kiütötte egy férfi metszőfogait Kányaváron

Egy 1997-ben született kányavári férfi vádlott és a sértett férfi 2021. április 2-án a délutáni órákban Kányaváron családi-baráti körben italoztak egy házi rendezvényen, majd őket a házigazda 22 óra körül hazaküldte.

birosag.jpg

A sértett barátnője és fiú unokatestvére, társaságában gyalogosan, kerékpárját tolva elindult Lispeszentadorjánba, amikor a vádlott utánuk kiabálva az unokatestvért visszahívta a házhoz, és őt ott kérdőre vonta, amiért „a barátnőjét nézegette”, majd arra kérte, hogy maradjon le tőlük. Ezt követően az ittas állapotú vádlott a Kányaváron a Fő úton az unokatestvérre várakozó sértett után indult, majd minden előzetes szóváltás és ok nélkül egy alkalommal jobb lábával megrúgta a támadásra nem számító sértett jobb oldalát, mely rúgástól a sértett összegörnyedt.

A vádlott ezt követően a felegyenesedni próbáló, őt a bántalmazás miatt kérdőre vonó sértettet a száján, illetve az állán a közepesnél nagyobb erővel, jobb öklével két alkalommal megütötte, mely ütések hatására a sértett elesett és eszméletét veszítette. A vádlott ekkor a sértett bántalmazásával felhagyott, őt a lány a földön fekvő sértett közeléből ellökdöste.

A sértett a bántalmazás során metszőfogak törését, kimozdulását és gyökerüknek törését, továbbá a bal alsó 2-es metszőfoghoz tartozó fogmedernyúlvány törését szenvedte el szájnyálkahártya-zúzódás mellett. Sérülése 8 napon túl gyógyuló sérülés, a sérüléseinek tényleges gyógytartama összességében 28 nap.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.