Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.12.20

Nőnek adta ki magát, vádat emeltek ellene

Egy 2004-ben született fiatalember 2021. március 20. napján nemessándorházai otthonából „Varga Nikolett” nevű profilról beszélgetést kezdeményezett egy tatabányai férfi sértettel azzal a szándékkal, hogy a sértett megtévesztése útján annak bankkártya adatait megszerezze, majd annak felhasználásával jogtalan haszonhoz jusson.

A férfi – magát egy Kft. képviselőjének kiadva - felajánlotta a sértettnek, hogy a koronavírus járvány miatt ingyen pénzhez juttatja. A vádlott ezzel megtévesztette a sértettet, és a vádlott kérésére sértett megadta a bankkártya adatait. A vádlott az így megszerzett kártya adataival, ezt felhasználva 2021. március 20. napján 38.700 Ft összegben interneten keresztül vásárlásokat-és pénzfeltöltést kezdeményezett a sértett bankkártyájának terhére.

facebook-news-feed.jpg

A férfi 2021. április 30. napján otthonából ismeretlen női profilról beszélgetést kezdeményezett egy apostagi férfivel azzal a szándékkal, hogy a sértett megtévesztése útján annak bankkártya adatait megszerezze, majd annak felhasználásával jogtalan haszonhoz jusson. A vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy a beköszöntött válság miatt ingyen pénzhez juttatja. A vádlott kérésére a sértett megadta a bankkártya adatait a vádlottnak. A vádlott a sértett adataival, ezt felhasználva 2021. április 30. napján 61.071 Ft összegben interneten keresztül vásárlásokat kezdeményezett a sértett bankkártyájának terhére.

A férfi 2021. június 2. napján otthonából ismeretlen női profilról beszélgetést kezdeményezett egy nagyberki nővel azzal a szándékkal, hogy a sértett megtévesztése útján annak bankkártya adatait megszerezze, majd annak felhasználásával jogtalan haszonhoz jusson. A vádlott ennek érdekében felajánlotta a sértettnek, hogy pénzhez juttatja. A vádlott ezzel megtévesztette a sértettet, és kérésére a sértett megadta a bankkártya adatait a vádlottnak. A vádlott a sértett így megszerzett adataival, ezt felhasználva 2021. június 2. napján 72.000 Ft összeget utalt át a saját folyószámlájára.

Az ügyekben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség 3 rendbeli információs rendszer felhasználásával, jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.