Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.08

Női pletyka miatt állt bosszút Rédicsen

Egy 1998-ban született lenti férfi és egy nő munkatársak voltak egy Lentiben működő cégnél, ahol időközben közöttük jó baráti viszony alakult ki, így egymásnak kölcsönösen szívességeket is tettek. 2020. nyarán azonban barátságuk megszakadt, így ezt követően egymással már nem is beszéltek. A vádlott azért haragudott meg a sértettre, mert azt gondolta, hogy a sértett a munkahelyükön azt pletykálja róla, hogy ő szerelmi viszonyt akart tőle, illetve, hogy több kisebb munkahelyi csínytevést is ő követett el. A vádlottat a róla terjesztett szóbeszéd olyan mértékben dühítette, hogy elhatározta, hogy bosszút áll a sértetten.

redics-latkep.jpg

(Rédics látképe. Fotó: Wikipédia)

- Ennek érdekében 2021. január 04-éről 05-ére virradó éjjel a vádlott megjelent a sértett rédicsi családi házánál, majd az ingatlan elektromos kapuját hét helyen fehér színű festékkel leöntötte. A rongálással okozott kár 100.000,- Ft volt, amely nem térült meg az eljárás során.

- Mivel a vádlott úgy érezte, hogy a sértett megveti őt, és továbbra is pletykál róla a munkahelyen, úgy döntött, tovább leckézteti azzal, hogy a sértett gépkocsija kerekében kárt okoz. Ennek érdekében 8 db csavart belefúrt egy gumibelsőből kivágott csíkba, majd azt 2021. január 12-éről 13-ára virradó éjjelen – pontosan meg nem határozható időpontban – kirakta a sértett kapuja elé úgy, hogy abba a sértett a gépkocsijával bizonyosan rámenjen. 2021. január 13. napján a kora reggeli órákban amikor a sértett munkába indult, a Suzuki Wagon R+ típusú személygépkocsijának jobb első kerekével észrevétlenül belehajtott a kiálló csavarokkal ellátott gumicsíkba, melynek következtében az abroncs oly módon megrongálódott, hogy annak ideiglenes javítása, majd pedig egy új gumiabroncsra való kicserélése vált szükségessé. A rongálással okozott kár összesen 22.260,- Ft volt, amely nem térült meg.

- Mivel a vádlottat továbbra is dühítette, hogy a sértett nem hagyott fel a pletykálkodással a munkahelyen, folytatta a rajta való bosszúállást. Ennek érdekében a vádlott 10 db csavart hegyesre kiköszörült, a nehezebb észrevehetőség érdekében feketére lefestett, majd - azért, hogy azok állva maradjanak - különálló kis gumibelső darabokba beleszúrta, és azokat 2021. január 20-áról 21-ére virradóan a sértett kapuja elé kirakta. Amikor a sértett 2021. január 21-én a hajnali órákban a gépkocsijával az udvarából kijárt, észrevétlenül belehajtott a gumitalpazatokon álló csavarokba, melyek mindkét első, és a bal hátsó kerekébe belefúródtak, melynek következtében azok ideiglenes javítása, majd új gumiabroncsokra való kicserélése volt indokolt. A rongálással okozott kár összesen 54.380,- Ft volt, amely nem térült meg az eljárás során.

- 2021. január 28-áról 29-ére virradó éjjel  a vádlott a róla terjesztett munkahelyi szóbeszéd okozta sérelme miatt ismét megjelent Rédicsen azért, hogy a sértett gépkocsijának kerekeit a korábbival azonos módszerrel megrongálja. Amikor a vádlott észlelte, hogy a sértett személygépkocsija a rédicsi plébánia előtt, a Rédics, Petőfi utca 50. szám előtti parkolóban áll, közvetlenül a gépkocsi jobb első és jobb hátsó kereke mögé elhelyezett 2-2 db, gumitalpazattal ellátott, álló helyzetben lévő szöget azért, hogy az elinduláshoz szükségszerűen tolatást végző sértett azokra bizonyosan ráhajtson, és azok így legalább két gumiabroncsot kiszúrjanak. A sértett a kora reggeli órákban indulása előtt a gépkocsi környékének átvizsgálásakor észlelte a kerekek mögött lévő szögeket, így kár nem keletkezett.

- A vádlottat tovább nyugtalanította, hogy a sértett neki lelki sérelmet okozott, valamint zavarta az is, hogy a sértett feljelentését követően a rendőrség a szüleivel közösen lakott házában kutatást tartott, ezért 2021. március 15-én a hajnali órákban újból megjelent a sértett lakóhelyénél, és bosszúból a magával vitt piros színű festékszóró spray-vel a ház utcafronti ablakainak zsalugátereire kereszteket fújt, utalva ezzel arra, hogy tudomása szerint a sértett szerelmi viszonyt ápol a rédicsi pappal. A rongálással okozott kár összesen 64.800,- Ft volt, amely az eljárás során nem térült meg.

- Mivel a vádlott ezt követően is úgy gondolta, hogy az őt ért fájdalmak után a fentiek nem szolgáltak elég tanulságul a sértett számára, így 2021. március 17. napján a hajnali órákban ismét elment Rédicsre, ahol miután észlelte, hogy a sértett gépkocsija a plébánia előtti parkolóban áll, a magával vitt fekete festékszóró sprayvel lefújta a gépkocsi első és hátsó rendszámtábláit, az első fényszórókat, valamint a jobb első ajtóra egy kört és abba „PAP+J” feliratot festett. A rongálással okozott kár összesen 126.190,- Ft volt, amely nem térült meg.

Az ügyekben a Lenti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.