Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.23

Nem volt meg a nyolc osztálya, hamis bizonyítvánnyal akart jogosítványt szerezni

Egy 1991-ben született kerkabarabási férfi a 2015-2016. évben – pontosan meg nem állapítható időben – Nagykanizsán a lenti székhelyű Móricz Zsigmond Speciális Általános Iskola által kiállított, az 1-6. osztályok elvégzését igazoló általános iskolai bizonyítványát átadta egy ismeretlen személy részére, aki a bizonyítványt meghamisította, annak tartalmát megváltoztatta oly módon, hogy a bizonyítvány 6. osztály elvégzését igazoló lapja utáni korábban üres oldalát kitöltötte a 7-8. osztály elvégzését igazoló adatokkal, valamint ellátta a Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola pecsétjével annak ellenére, hogy a vádlott ezen oktatási intézménnyel soha nem állt tanulói jogviszonyban.

jogositvany-ervenyessegi-ido.jpg

(A fotó illusztráció)

A vádlott 2021. augusztus 1.-án „B” kategóriás vezetői engedély megszerzésére irányuló gépjárművezetői tanfolyamra jelentkezett a Lentiben egy autósiskolában, ahol a „Jelentkezési lap” elnevezésű formanyomtatványt azon valótlan adatokkal töltötte ki, hogy a gépjárművezetői vizsgához előírt alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik.

A valótlan adatokkal kitöltött formanyomtatványt a vádlott aláírta, az autósiskola ügyintézőjének átadta, továbbá a vádlott az alapfokú iskolai végzettségének igazolására a jelentkezés során bemutatta és az autósiskolához benyújtotta, ily módon felhasználta a meghamisított, az 1-8. osztály elvégzését tanúsító általános iskolai bizonyítványt, amely az autósiskola nagykanizsai központjába került továbbításra.

A bizonyítvány ellenőrzése során annak hamisított voltára fény derült, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a vádlott ellen feljelentést tett a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.