Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.09

Nem tudott leállni: durván zaklatta volt férje a zalai nőt

Egy 1983-ban született brit férfi és egy nő 2013. június 22-től 2022. január 21-ig házastársak voltak, kapcsolatukból közös gyermekek is születtek, azonban a vádlott már a válóper alatt, 2021. május 16-án elköltözött a baki otthonukból, két kiskorú gyermekük pedig a sértettnél maradt.

A vádlott az elköltözést követően nem tudta elfogadni a kapcsolatuk megszakadását, ezért a hívószámáról telefonon rendszeresen, napi szinten, az éjszakai órákban is hívogatta a sértettet a telefonján, valamint üzeneteket küldött a sértettnek internetes alkalmazáson, valamint egy e-mail címről.
A vádlott 2021. május 16. és 2021. november 1. között összesen 775 alkalommal hívta fel telefonon, illetve 2021. június 29. és 2021. december 27. között összesen 723 db üzenetet küldött a sértettnek.

birosag.jpg

A sértett a hívásokat időnként – a közös gyermekükkel történő kapcsolattartás miatt - fogadta, azonban a vádlott ezen alkalmakkor általában nem a gyermekek miatt hívta a sértettet, hanem arra kérte, hogy menjen vissza hozzá, illetve szidalmazta, trágár szavakkal illette őt. A hívások és az üzenetek csak kis számban történtek a gyermekekkel történő kapcsolattartás érdekében, túlnyomórészt a sértett szidalmazására, számonkérésére, vagy arra irányultak, hogy a vádlott kifejezze a sértett felé kapcsolatuk újrakezdésének szándékát, annak ellenére, hogy a sértett válasz üzenetekben több alkalommal is kifejezetten kérte a vádlottat, hogy hagyja békén, a közös gyermekekkel kapcsolatos megbeszélni valókon túl ne keresse őt.

A sértett 2021.októberében letiltotta a vádlott hívásait, és a letiltást csak arra az időszakra oldotta fel, amíg a gyermekek a vádlottnál tartózkodtak láthatáson, azonban a vádlott ezen alkalmakkor is hívogatta a sértettet azért, hogy féltékenységből számonkérje mit csinál, hol és kivel tartózkodik éppen.
 
A vádlott az elköltözését követően – ha a sértett a telefont nem vette fel - személyesen is kapcsolatfelvételre törekedett a sértettel annak akarata ellenére, ezért több alkalommal megjelent a sértett lakóhelyénél, valamint a gyermekek edzései alkalmával a botfai sportpályán, a játszótéren, illetve a sértett szüleinek házánál, amely alkalmakkor a sértettet becsmérelte és féltékenyen számonkérte.
 
A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottal szemben – a sértett kezdeményezésére – a 2021. december 14-én kelt végzésével távoltartást rendelt el 2022. március 14-ig, ezért ezt követően a vádlott személyes kapcsolatfelvételre nem törekedett a sértettel, azonban üzenetek formájában, valamint telefonon és internetes alkalmazáson keresztül továbbra is rendszeresen kereste a sértettet, 2022. március 7. napjáig.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.